Data modyfikacji:

Porcelanowy serwis na świąteczne śniadanie: nasze propozycje

Efektowna zastawa to nieodłączny element pięknie udekorowanego, wielkanocnego stołu. Porcelanowy serwis może być utrzymany w tradycyjnym duchu lub zaskakiwać nowoczesną formą. W naszym zestawieniu znalazły się propozycje w obu stylach.

Villa Italia Sense

Serwis Sense marki Villa Italia to nieco unowocześniona wariacja na temat klasycznej porcelany. Kremowy, niedekorowany serwis dla sześciu osób zawiera czajnik, cukiernicę i mlecznik, 6 filiżanek ze spodkami oraz tyle samo talerzyków deserowych o średnicy 18 centymetrów.

Villa Italia Leda

Zastawa Leda, ozdabiana złotem i kolorowymi owadami, przywodzi na myśl romantyczną łąkę. Dodatkowym elementem dekoracyjnym są ażurowe wykończenia brzegów naczyń. Porcelanowy serwis zawiera 22 elementy i jest przeznaczony dla 6 osób. Poza czajnikiem, cukiernicą, mlecznikiem, talerzykami (20 cm średnicy) i filiżankami, w jego skład wchodzi również prostokątna taca.

Ćmielów Akcent

Ćmielów kojarzy się z tradycją, jednak ten zestaw, podporządkowany krzywym liniom, jest wyjątkowo nowoczesny. Biały, porcelanowy serwis dla 12 osób i składa się 12 filiżanek ze spodkami, czajnika o pojemności 1,2 l, mlecznika oraz cukiernicy. Talerzyki deserowe trzeba dokupić oddzielnie.

Ambition Kubiko

Kolejną nowoczesną propozycją jest porcelanowy serwis Kubiko, inspirowany kształtem sześcianu. Wariacją na temat tej formy są spodki talerzyki, a także imbryk, cukiernica oraz mlecznik. Serwis jest przeznaczony dla 6 osób.

Vittore Comforto Audrey

Porcelanowy serwis Audrey to propozycja dla fanów klasyki. Tradycyjne, zakrzywione elementy pokrywają delikatne, srebrzyste elementy dekoracyjne. Dwunastoosobowy zestaw składa się z 39 elementów – filiżanek ze spodkami, talerzyków deserowych o średnicy 19 cm, imbryka, mlecznika oraz cukiernicy.

Villeroy Boch New Wave

Serwis New Wave marki Villeroy Boch również jest nowoczesny, a jego kształt zainspirowała fala. Śnieżnobiały zestaw jest przeznaczony dla 4 osób i składa się z 12 elementów - czterech filiżanek, spodków oraz talerzyków deserowych.

Autor: Kasia Szulik