Czy pokrzywa polubi się z pomidorem? Tak! Stosując nawóz z pokrzyw do pomidorów, osiągniesz zadziwiająco piękne i szybkie efekty uprawowe! Domowy nawóz do pomidorów z pokrzywy to ekologiczny sposób na dorodne pomidory. W pełni zdrowe i bezpieczne! Do przygotowania gnojówki z pokrzywy potrzebne będą: 1 kilogram pociętej pokrzywy, 10 litrów wody, plastikowe wiaderko. Czas fermentacji to 1–2 tygodnie, w zależności od pogody. Tu na korzyść działa wysoka temperatura, która przyśpiesza proces fermentacji. Nie zdziw się, że podczas procesu fermentacji pokrzywa będzie wydawać ostry nieprzyjemny zapach i mocno się pienić. To prawidłowe zjawiska. Roztwór mieszaj codziennie. Kiedy gnojówka jest gotowa do użycia? Jak przestanie się pienić. Jak ją stosować? Po rozcieńczeniu z wodą w stosunku 1:10, co dwa tygodnie.