Data modyfikacji:

Magia słoiczków i pojemniczków, czyli efektowne i efektywne przechowywanie żywności

Kolorowe organziery, pojemniczki i słoiczki to oryginalny sposób na przechowywanie żywności. Jeśli Wasza kuchnia potrzebuje odrobiny organziacyjnej magii, nie wahajcie wykorzystać w tym celu kolorowy akcentów. Mimo nadchodzącej jesieni, Wasze mieszkanie nie musi przecież pogrążać się w nostalgii i jesiennej melancholii.

Doskonale wiecie, że nawet odrobina koloru może całkowicie odmienić nawet najbardziej neutralne pomieszczenie. Nie musicie jednak przemalowywać od razu całego mieszkania. Wystarczy parę kolorowych dodatków. Dobrze jest połączyć również ożywienie wystroju wnętrza z jakimś praktycznym zastosowaniem. Jeśli więc potrzebujecie wprowadzić nieco organizacyjnego porządku do Waszej kuchni czy spiżarki, zróbcie w to w kolorowym, interesującym stylu. W tej funkcji doskonale sprawdzą się rożnego rodzaju pojemniczki, słoiczki i organizery. Przechowywanie żywności nie musi wcale być nudne 😉 Nie wierzycie? Zerknijcie poniżej…

Szczelne słoiki z zamknięciem typu „weck”

Świetny sposób na przechowywanie żywności - zwłaszcza sypkich produktów. Jeśli chodzi o moją kuchnię, w  słoikach tego typu przechowuję moje ulubione kakao, wiórki kokosowe i płatki owsiane. Słoiki tego typu pięknie prezentują się na kuchennym blacie czy w przeszklonej szafce, zwłaszcza biorąc pod uwagę ogromną dostępność rozmiarów i kolorów. W moim przypadku najlepiej sprawdzają się te litrowe. Jedno jest pewne, takie kolorowe słoiki nie pozwolą na nudną kuchnię. Szczelne zamknięcie pozwoli Wam na długotrwałe przechowywanie żywności, bez obawy, że dostanie się do nich wilgoć. Kolorowe słoiki tego typu świetnie sprawdzą się również jako pojemniki do  przechowywania pysznych ciastek, suszonych owoców czy orzechów.

Szklane pojemniki z zamknięciem

Przydatne w każdej kuchni! Niezwykle praktyczne a jednocześnie bardzo estetyczne pojemniki do przechowywania żywności to obowiązkowy dodatek każdej kuchni. Świetnie sprawdzą się na produkty sypie, ale również jako sposób na przechowywanie resztek z obiadu czy ulubionej sałatki. Ich przewagą nad zwykłymi plastikowymi pojemnikami jest ich trwałość. Fakt, iż wykonane są one ze szkła sprawia, iż nie musicie obawiać się, że szybko się porysują, połamią i zniszczą. W dodatku szkło jest ponadczasowe – pasuje do wszystkiego i sprawdza się w każdej sytuacji. Ponadto z łatwością utrzymacie je w czystości.

Słój z kranikiem dyspenser do napojów 5l Kilner

Fantastyczna rzecz, jeśli lubicie organizować spotkania ze znajomymi u siebie w domu. Taki dyspenser sprawdzi się również bardzo dobrze jako element ogrodowego przyjęcia czy pikniku na pożegnanie lata. W dodatku ciekawa kolorystyka i design sprawia, że będzie on ładnym dodatkiem do kuchni. Dyspenser wykonany jest z matowego szkła i wspaniale posłuży Wam do serwowania różnego rodzaju soków, syropów, lemoniad, domowych nalewek czy mrożonej herbaty. Taki słój z kranikiem to także dobry pomysł na prezent urodzinowy czy na parapetówkę. Przechowywanie Waszych ulubionych napojów jeszcze nigdy nie było takie efektowne.

Organizer na przyprawy Spice Box BBQ EMSA

Taki organizer na przyprawy to jedna z tych drobny rzeczy, które cieszą najbardziej. Uwielbiam, gdy Wszystko w mojej kuchni ma swoje miejsce. Zwłaszcza przyprawy. Wcześniej korzystałam z wiklinowego, prostokątnego koszyczka, do którego wkładałam po prostu torebki z przyprawami. I choć na początku ich ułożenie miało jakiś sens i myśl przewodnią, po kilku tygodniach gotowania, zawsze wkradał się do nich niechciany chaos. Dlatego tak poręczne są organizery typu Spice Box BBQ. Jeden organizer bez problemu pomieści 6 rodzajów ziół czy innych przypraw. Poza tym w zestawie znajdziecie również: mix przypraw, BBQ special, zioła mix do steków, gaucho, zioła do kurczaka oraz chimichurri. Dodatkowo wyposażone zostały w z nazwami przypraw i plik pustych karteczek, na których możecie umieścić swoje napisy.

Ogromną ilość kolorowych i bardzo praktycznych pojemników i słoików do przechowywania żywności znajdziecie TUTAJ.

Jaki jest Wasz złoty środek na przechowywanie żywności?

Autor: Oliwia Górska