Domowa spiżarnia w kuchni – co w niej trzymać?
Twoja domowa spiżarnia jest już gotowa? Teraz możesz pomyśleć, co będziesz w niej trzymać!
Pierwszą grupą produktów, która najbardziej zresztą kojarzy się ze spiżarnią, są słoiki. W mini schowku na żywność możesz postawić dżemy, powidła, owoce w cukrze, soki, ogórki kiszone, warzywa marynowane, słoiki z gotowymi daniami i tak dalej.
W domowej spiżarni możesz trzymać również produkty sypkie. Należą do nich mąki, kasze, ryże, makarony, sól, cukier, suche warzywa strączkowe.
Kolejną grupą produktów są konserwy. Na półkach w domowej spiżarni możesz ustawić puszki z pomidorami, przeciery, warzywa konserwowe (np. kukurydza, fasola), konserwy mięsne i rybne. Dzięki temu zawsze będziesz mieć w domu produkty, z których można ugotować pyszny i pożywny obiad.
Do innych produktów, które można trzymać w domowej spiżarni należą: surowe warzywa i owoce, przyprawy w proszku, jaja, słodycze (np. czekolada czy ciastka), mleko i soki w kartonach.
Pamiętaj również o stylowych dodatkach. Aby upiększyć domową spiżarnię w kuchni, zainwestuj w śliczne etykiety na słoiki, ozdobne szmatki, suszone kwiaty itp. Zagospodaruj w domu taką piękną przestrzeń, a szybko przekonasz się, że gotowanie stanie się przyjemniejsze!